Bývanie na Slovensku

12.01.2014 21:10

často premieľaná téma, no väčšiou sa zaoberá tým, či  bývame v panelákoch, tehlových bytovkách, murovaných domkoch alebo drevostavbách. Dnes bude druhoradé v čom bývate, pozrieme sa na to, čo doma máte.

Keď prídete domov, musíte ten pocit domova aj cítiť. Cítiť bezpečie  a pohodlie, sadnúť si do obľúbeného kresla,  siahnuť po dobrej knihe alebo časopise, dať si šálku kávy či pohár vína. Doma potrebujete mať svoj kútik. Aj variť v kuchyni,  ktorá má charizmu a je obrazom vašej duše je oveľa príjemnejšie, aj jedlo isto chutí lepšie ak sa varí s láskou.

No, slovač je stále poznačená starým režimom, nakupuje šablónovito. Gaučovka potrebuje kreslá rovnakej farby a druhu. To, že sú nepohodlné,  je síce na škodu, hlavné je, že na oko pasujú. Málokoho napadne kúpiť si ku gauču iné, pohodlnejšie alebo vkusnejšie kreslo. Nábytok potrebuje  konferenčný stolík rovnakej farby, rovnakého druhu, pri jedálenskom stole musia byť všetky stoličky rovnaké. Neexistuje kontrast, neexistuje fantázia, ani kreativita, možnosti sú obmedzené, pretože ... MY sme toto ešte nevideli.

 

Bežné argumenty, s ktorými som sa v praxi stretla:

  • čo tak nerobiť kúpeľňu okachličkovanú ale natrieť ju nejakou jasnou farbou?
  •  a to ako bude vyzerať?

 

  • v predsieni dáme nábytok v kombinácii čiernej a vanilkovej.
  • a to ako bude vyzerať?  kombináciu čiernej s bielou robím bežne, ale vanilkovú? (výrobca nábytku)

 

  • podlahové lišty nechcem hnedé vo farbe podlady, ale biele, aby nadväzovali na zárubne.
  • a to ako bude vyzerať? biele lišty... (podlahár)

... a podobne to bolo aj s krémovým stropom, čiernou dlažbou vo WC a kúpeľni, bielymi interiérovými dverami,  či obývačkou bez vitríny. Veď postaviť do kúpeľne sochu, do WC vázu so sušenou levanduľou, natrieť farebne strop alebo dať obraz tam, kde ho nikto nečaká, je príjemné osvieženie. Využívanie nečakaných farieb a materiálov je prejavom vlastného individualizmu.

Teraz sa to ľuďom páči, a ich reakcie?  To sme ešte nevideli,  ale je to dobré, to by sa aj nám zišlo, ale my žijeme v tom svojom, bývame ako VŽDY,  máme to doma a ako VŠETCI.

 

No niektorí už takto nebývajú, utrhli sa z reťazí starého režimu, fádnosti šablón, prišli s vlastným nekonvenčným a neokukaným názorom na bývanie.

Máte podobné skúsenosti? Podeľte sa o ne s nami na našom webe.

Ale hlavne, NEBÝVAJTE ako VŽDY a ako VŠETCI, povoľte uzdu fantázii, alebo sa príďte poradiť, bude pre nás cťou pre vás spraviť váš domov domovom.

Ponúkame vám: Life STYLE  - luxusný nábytok a doplnky, netradičné Tienenie okien,  jedinečné ručne maľované Obrazy, a využijeme  Moderné technológie, čím vytvoríme jedinečnú kompozíciu akéhokoľvek interiéru pre vaše pohodlie a spokojnosť.

 

Marianna K., MaKovička

PARTNERI:

masáže Carpediem

 

 

 

 

realitná kancelária

EURESK s.r.o.